> Okategoriserade > Patroner till gräddsifon

Patroner till gräddsifon

Posted on 5 februari, 2017 | Inga kommentarer

Kul att det blir fest! Vad ska det bli till efterrätt kan man undra. Jo, något med grädde – nice!

Denna mejeriprodukt är så tacksam, inte minst när man numera kan köpa en gräddsifon och få till en efterrätt som på en restaurang. Det bästa av allt är att man kan använda de flesta till att blanda mousse och spritsa ut direkt. Detta ger möjligheter i det oändliga, inte minst att mixtra med färg och form.

När man valt sin gräddsifon får man inte glömma det viktigaste – patronen!

Lusten att skapa drivs med lustgas
Patroner till gräddsifon innehåller lustgas. Denna gas fungerar som en drivande gas och får massan att pressas ut med ett lagom tryck, varför det härigenom ges möjlighet att få ett fint resultat. De som är riktigt duktiga kan få till både tjocka och gracila mönster. Sifoner är lätthanterliga och patroner till gräddsifon är relativt lätt att hitta. Paketen med patroner säljs bla i mindre förpackningar, men för den som bakar loss finns det så kallade XL-paket med upp till tio patroner i ett paket.

Barn bör baka med en vuxen
Patroner till gräddsifon innehåller en relativt liten mängd lustgas, men det faktum att de innehåller just gas gör att man som vuxen bör vara med om ett barn ska använda gräddsifonen. Inte minst det tryck som uppstår kan verka läskigt och obehagligt första gången. Ett barns motorik är inte heller helt färdigutvecklat om barnet är mindre och då kan det vara lämpligt att en vuxen finns närvarande för att styra så att grädden eller moussen hamnar där den är önskad att hamna.

Sammanfattningsvis; Glöm inte patronen, läs instruktionerna innan bruk och mycket nöje!